Hoppa till innehåll

Land

Nordic Sport becomes total equipment supplier Glasgow 2019 Championships

Nordic Sport blir totalleverantör av utrustning Glasgow 2019 Championships

Det har meddelats att Nordic Sport kommer att vara den nationella leverantören av sportutrustning för inomhus-EM i friidrott 2019 i Glasgow.

European Athletics Indoor Championships kommer att äga rum den 1-3 mars 2019 i Emirates Arena i Glasgow, en av de största inomhussportanläggningarna i Europa. Det förväntade antalet idrottare är 700, med upp till 400 tränare och lagpersonal, från över 45 länder. Det förväntade antalet åskådare är 18 000 under de tre dagarna och mer än 700 ackrediterade medier förväntas delta. När det gäller tv-publik sändes 511 timmar av tävlingarna i Belgrad 2017 av 28 nationella europeiska tv-bolag, och Glasgow 2019 hoppas kunna öka dessa siffror.

Nordic Sport är en av världens ledande leverantörer av friidrottsutrustning. Nordic vilar på en stolt tradition av att alltid sätta kvalitet först och har etablerat sig som en pålitlig leverantör på en global marknad.

Billy Garrett, Glasgow Lifes direktör för sport och evenemang och medordförande i styrkommittén för Glasgow 2019, säger: "Vi är mycket glada över att ha samarbetat med Nordic Sport för att leverera den allra bästa idrottsutrustningen till inomhus-EM i friidrott 2019.

"Med ett rykte som en av de bästa organisationerna för sportutrustning i världen är vi övertygade om att Nordic Sports stöd och erfarenhet kommer att vara ovärderlig för att se till att Glasgow 2019 blir ett av de bästa inomhusmästerskapen i friidrott någonsin."

Emma Lundkvist - VD för Nordic Sport kommenterade:

"Nordic Sport är mycket glad över att vara en del av inomhus-EM i friidrott 2019 i Glasgow.

"Vi har en lång tradition av att leverera produkter från Sverige till Europamästerskap. Nordic Sport har utrustat utomhustävlingarna i Amsterdam, Zürich och Helsingfors samt inomhus-EM i Göteborg för att nämna några. Det blir en stor ära för oss att leverera våra produkter samt vårt kunnande och vår erfarenhet till Glasgow 2019".

Föregående artikel Nya Valhalla-spjut från Nordic Sport
Nästa artikel Nordic Sport utsedd till officiell leverantör till UK Athletics

Jämför produkter

{"one"=>"Välj 2 eller 3 artiklar att jämföra", "other"=>"{{ count }} av 3 artiklar är valda"}

Välj första artikel att jämföra

Välj andra artikel att jämföra

Välj tredje artikel att jämföra

Jämför